Moja košarica

Zapri

Zakaj kupiti 100 % otrokom prijazne FabBRIX lesene igrače?

Pokloni. si

Objavljeno januar 22 2020

Prepričani smo, da se tudi vi trudite izbrati otroku le najboljše igrače. Zato zagotovo pri tem pazite tudi na varnost. Odlična igrača namreč ne zadovolji le otrokovo potrebo po razvoju motorike, kreativnosti, domišljije, sodelovanja …, ampak tudi potrebo po varni igri. Naj vam zaupamo, da z nakupom lesenih igrač FabBRIX, lahko odpade marsikatera nevarnost, ki preži na vaše malčke, saj so lesene kocke FabBRIX 100 % otrokom prijazne. Zakaj?

Lesene igrače FabBRIX ustrezajo strogim evropskim zahtevam po varnosti

Evropska unija ima pri prodaji igrač bolj stroga pravila glede varnosti kot ostali deli sveta (npr. Kitajska, ZDA). Lesene igrače - in tudi vse ostale - morajo pred prodajo v EU prestati test o ustreznosti predpisan v Uredbi o varnosti igrač, ki pa sodi med ene najbolj zahtevnih. Da so test prestale, vam pove oznaka CE. Seveda, FabBRIX lesene igrače to oznako imajo.

Zaradi strožjih varnostnih standardov je torej bolj varno vse igrače za vaše malčke kupovati znotraj EU.

Pa še to vam zaupamo. Ni napak preveriti, ali imajo oznako CE tudi igrače, ki jih je otrok zadel na srečelovu ali pa dobil na sejmu. Načeloma morajo tudi te igrače ustrezati zakonodaji, pa vendar … Za varnost vašega otroka gre.

Zaradi strožjih varnostnih standardov je torej bolj varno vse igrače za vaše malčke kupovati znotraj EU.

Pa še to vam zaupamo. Ni napak preveriti, ali imajo oznako CE tudi igrače, ki jih je otrok zadel na srečelovu ali pa dobil na sejmu. Načeloma morajo tudi te igrače ustrezati zakonodaji, pa vendar … Za varnost vašega otroka gre.

Lesene igrače FabBRIX so narejene iz polnega lesa

Kljub strogim evropskim predpisom glede igrač pa vsako leto prodajne police zapustiti kar nekaj serij igrač, pa najsi bodo to lesene igrače, plastične ali pa iz drugih materialov. Največkrat je razlog umika nevarnost zadušitve ali pa vsebnost nevarnih snovi. Starši se lahko tem nevšečnostim izognemo tako, da redno sledimo obvestilom o umiku igrač iz prodajnih polic ali pa, da že v štartu izberemo otrokovi starosti primerne igrače, narejene izključno iz naravnih materialov. Dober primer takšnih igrač so lesene igrače FabBRIX, saj so narejene iz polnega FSC certificiranega lesa bukve.

Zakaj je bolj varno izbrati prav lesene igrače iz polnega lesa kakor pa lesene igrače iz lepljenega lesa, lesene mase, plastike ali drugih materialov?

Lesene igrače iz polnega lesa so bolj vzdržljive

Lesene igrače iz polnega lesa so npr. manj lomljive od plastičnih. To pa pomeni manj nevarnosti ureznin. Saj veste, zlomljena plastika je na mestu zloma lahko nevarno ostra.

Lesene igrače iz polnega lesa ne vsebujejo nevarnih snovi

Lesene igrače iz polnega lesa ne vsebujejo otroku nevarnih snovi. Mnoge serije plastičnih igrač se prav zaradi nevarnih ftalatov, šestvalentnega kroma, kadmija, svinca in drugih nevarnih snovi pogosto umaknejo iz prodaje. Npr. ftalati DEHP, DBP in BBP, ki plastiko naredijo bolj mehko, so dokazano škodljivi reproduktivnemu sistemu in ledvicam otroka, obenem pa so še rakotvorni.  Slednje velja tudi za šestvalentni krom (krom VI) in kadmij. Svinec, ki plastiko naredi bolj trajno, pa povezujejo s težavami na živčnemu sistemu, sluhu, upadom inteligence in mnogimi drugimi.  

Lesene igrače iz polnega lesa so tudi bolj varne od lesenih igrač iz lepljenega lesa ali lesene mase, saj ne vsebujejo lepil ali veziv. Formaldehid, ki je le ena od problematičnih sestavnih delov veziv in lepil draži dihala, povzroča glavobole, izpuščaje, utrujenost, krvavitve iz nosu in še kaj, hkrati pa je celo rakotvoren.

Lesene igrače iz polnega lesa nimajo drugih nevarnih sestavnih delov

Lesene igrače iz polnega lesa običajno nimajo vgrajene elektronike, zato denimo ne morejo otrokom povzročati težav preglasni zvoki, laserske luči ali baterije.

Lesene igrače iz polnega lesa mikrobov ne marajo

Les ima naravne antimikrobne lastnosti, kar za plastiko ne velja. To pomeni, da četudi bo otrok z rok prenesel bakterije in viruse na lesene igrače, ti mikrobi na lesu ne bodo preživeli. Prehladne in druge okužbe se bodo tako z otroka na otroka težje širile preko lesenih igrač, kakor preko plastičnih. Čeprav plastične igrače lahko umijemo, pa s časom na njihovih površinah nastanejo drobne praske, iz katerih mikrobov ne moremo več splakniti.

Lesene igrače FabBRIX so varna igra za otroke od 5 let dalje

Toplo vam priporočamo, da ob izbiri katerekoli igrače upoštevate tudi starostna opozorila. Ta so postavljena glede na razvojno stopnjo otroka.  Npr. otroci do tretjega leta še radi svet okrog sebe preverjajo z usti. Za njih zato niso varne igre z majhnimi predmeti, s katerimi bi se lahko zadušili. Z nakupom lesenih igrač FabBRIX le otrokom, starejšim od 5 let, boste zato zagotovo poskrbeli, da bo igra z njimi ne le neskončno zabavna ampak tudi 100 % varna.

 

Klini in preveri ponudbo Lesene kocke FabBRIX

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods